Počas nečinnosti počítača s Windows potrebujete chrániť svoj používateľský účet, aby s ním nemohol pracovať nikto iný. Ako nastaviť, aby sa vždy požadovalo zadanie hesla po 5 minútach nečinnosti?
1. K používateľskému účtu potrebujete mať vytvorené heslo ako je popísané v nedávnom článku Nastavenie a zmena hesla vo Windows 7.
2. Kliknite pravým tlačidlom myši na pracovnú plochu a zvoľte príkaz Prispôsobiť.
3. V zobrazenom okne kliknite vpravo dolu na tlačidlo Šetrič obrazovky.
4. Zobrazí sa okno Nastavenie šetriča obrazovky kde vyberte v zozname niektorý šetrič, zadajte čas jeho aktivácie pri nečinnosti a zakliknite položku Pri obnovení zobraziť prihlasovaciu obrazovku. Nastavenia potvrďte tlačidlom OK a zatvorte všetky zobrazené okná.
5. Po 5 minútach nečinnosti sa zobrazí šetrič obrazovky. Následná aktivita myšou/klávesnicou zobrazí úvodnú obrazovku, kde bude potrebné zadať používateľské heslo.
Vo firemných sieťach s Windows serverom môže správca siete toto nastavenie urobiť centrálne pre všetkých používateľov bez možnosti zmeny času nečinnosti používateľom. Kontaktujte nás, poradíme Vám ako na to.

